ВІДВІДИНИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Студенти 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» (групи МС23-2, ПУ23-1) відвідали з ознайомчим візитом Дніпропетровську обласну раду.

Надзвичайно цікаву екскурсію в Музеї місцевого самоврядування, першого на території нашої держави, розміщеного в будівлі Дніпропетровської обласної ради, провів відомий краєзнавець і дослідник Максим Кавун. Також уперше студенти відвідали сховище під час повітряної тривоги, де екскурсія продовжилася з охопленням історії економічного розвитку краю, містобудування, архітектури, реформ місцевого самоврядування та сфер уваги очільників місцевих органів влади. Особливо цікаво було почути про зміни, яких зазнало місцеве самоврядування під час та після Світових війн, що викликало відповідні аналогії з нашим часом.

Дякуємо п. Максиму Кавуну за надзвичайно цікаву, корисну інформацію, витримку в форс-мажорних умовах і продовження просвітницької роботи зі студентством під час повітряної тривоги у сховищі!

Друга частина відвідин проходила в сесійній залі Дніпропетровської обласної ради, де студенти мали можливість ознайомитися із процедурами формування депутатського корпусу, особливостями організації роботи депутатів у комітетах і сесійній залі, також на власні очі побачити як відбувається процедура голосування, постановки питання на порядок денний, висловлення позиції депутата, відчути на собі необхідність дотримання регламенту роботи депутатів під час сесійних засідань. А також провели процедуру обрання голови студентського засідання і обговорили ряд питань, які турбують студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування», провели відповідне голосування та ухвалили рішення відповідно до регламенту.

Висловлюємо неймовірну вдячність нашим партнерам – голові, депутатам і виконавчому апарату Дніпропетровської обласної ради (Лукашуку М.В., Гиренко Л.А., Корчемаха І.Ю., команді технічної підтримки та команді з безпеки) – за можливість та організацію непересічного заходу!  

До нових зустрічей!