ЕКСКУРСІЯ МУЗЕЄМ ІСТОРІЇ ДНІПРА

Першокурсники спеціальності 034 «Культурологія» (Експертиза культурних цінностей) із захопленням відвідали, отримали велике професійне та естетичне задоволення від екскурсії. Ми розуміємо, що історико-культурні цінності є безцінним скарбом для майбутніх поколінь, який відображає культурний дух і спадщину народу.

Саме експерти допоможуть зберегти, дослідити і передати історико-культурні цінності у спадок майбутньому.  За Ініціативою Університету митної справи та фінансів наші першокурсники відвідали Історичний музей імені Дмитра Яворницького, а згодом, їх професійне знайомство з культурними закладами Дніпра продовжилося. 17 жовтня відбувся ще один важливий захід – екскурсія в музей, який має партнерські зв’язки з нашим університетом – Музеї історії Дніпра. Цей заклад відкрився всього декілька років тому, але вже має на озброєнні потужну колекцію експонатів та багато інноваційних технологій.

Калейдоскоп  архітектурних стилів, дивне мереживо вулиць, залишки стародавніх фортець і запорозьких слобід породжує співпричетність до нашого славного минулого і усвідомлення важливості передачі цього знання нащадкам. Експозиція музею містить інтерактивні інсталяції, за допомогою яких студенти змогли поринути в атмосферу культурного життя минулого нашого міста, ознайомились з видатними діячами, такими як Олександр Поль, Дмитро Яворницький, Андрій Фабр тощо. Особливо увагу студентів привернули експонати минулих епох, наприклад 200-річне піаніно, яке стояло в першій залі музею.

Ця екскурсія була справді цікавою, і головне – корисною. Студенти дізналися чимало нового про рідне місто, його історію, різні культурні аспекти життя й розвитку Дніпра, тому вони глибоко вдячні за надання можливості такої екскурсії. Радимо всім відвідати цей музей, адже така екскурсія дає можливість отримати глибоке розуміння історичного контексту та культурних традицій, і дозволяє інтерпретувати та пояснювати цінності з точки зору їх значення для суспільства.