Практична підготовка студентів спеціальності "Журналістика"

Практична підготовка студентів спеціальності "Журналістика" є пріоритетом освітньої програми "Журналістика, реклама та зв'язки з громадськістю" в Університеті митної справи та фінансів. Тож навіть у рамках навчальної дисципліни "Теорія та методологія масової комунікації" є практикоорієнтовані теми,  розкрити які допомагають кваліфіковані медійники-практики.

Цими днями на заняття до першокурсників завітала керівниця медіахолдингу «Відкритий», Заслужена журналістка України Наталя Бабаченко. Мова йшла про взаємодію медіа з владою, створення якісного журналістського контенту, пошук інформації та структуру редакції. Наталя Володимирівна навела окремі приклади з практичної діяльності телевізійників, коли саме локальні медіа звертали увагу центральних органів влади на найгостріші соціальні проблеми у суспільстві.  Акцентувала гостя і на  особливостях функціонування телебачення в умовах воєнного стану та дотримання професійних стандартів журналістики, а також застосування штучного інтелекту при створенні телевізійних програм.

Студенти також отримали можливість розглянути конкретні практичні ситуації щодо попередження професійного виснаження та роботи у команді при виникненні несподіваних ситуацій.