УРОЧИСТА ПОСВЯТА У ТУРИСТИ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 242 «ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ»

28 вересня 2023 р. у рамках відзначення Всесвітнього дня туризму відбулась посвята в туристи студентів Університету митної справи та фінансів
 1 курсу спеціальності 242 «Туризм і рекреація». Перед посвятою усі учасники зібрання прослухали запис привітання Генерального секретаря Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) Зураба Пололікашвілі із Днем туризму, який проводиться вже 44 рік поспіль і у 2023 р. має гасло «Туризм та зелені інвестиції», а його головне офіційне святкування цьогоріч відбувається у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді 27 та 28 вересня.

У рамках посвяти наші туризмознавці-першокурсники виголосили клятву туриста, а також хором виконали туристичну пісню. Ведучими програми виступали старости академічних груп 2 та 3 курсу спеціальності «Туризм» Дар’я Коростильова (МТ 22-1) та Єгор Лазарь (МТ 21-1). Серед запрошених почесних гостей були присутні перший проректор УМСФ Віктор Васильович Ченцов, декан факультету інноваційних технологій Максим Валерійович Корнєєв, а також Маргарита Олегівна Задовська, співвласниця і керівник Туристичного центру «Риба Андрій», що вже декілька років є партнером нашого університету. Примітно, що вказаний захід відбувся відразу після заняття з дисципліни «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності». Плавно продовжуючи теоретичне навчання символічною церемонією посвяти в туристи, підкреслюючи безпосередній (нехай і символічний) вступ до спеціальності.

Дякуємо усім причетним до організації та реалізації проведеного заходу. Упевнені, що для туристичної галузі України вже незабаром настане час для справжнього розквіту.