Перша секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ та журналіст з Донеччини Валентин Хорошун завітали до Університету митної справи та фінансів

Перша секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ та журналіст з Донеччини Валентин Хорошун завітали до Університету митної справи та фінансів і поспілкувалися зі студентами першого та третього курсів спеціальності "Журналістика". Ліна Володимирівна розповіла про проєкт НСЖУ, "Історії життя та роботи в умовах війни", у рамках якого триває збір і публікація розповідей журналістів з міст і районів України, які були чи й зараз залишаються під російською окупацією. Йшла мова і про роботу Спілки разом із зарубіжними партнерами з підтримки кримських громадських журналістів, яких нині переслідують окупанти, українських видань, що відновлюють роботу на звільнених землях, журналістів-переселенців. Ліна Кущ та Валентин Хорошун відповіли й на запитання студентів. Зокрема, Валентин Хорошун підкреслив, що не знає іншої професійної спільноти, ніж журналісти, яка би так добре піклувалася про колег, що потрапили в біду через російську агресію, надавала допомогу.

Відбулася і зацікавлена розмова Ліни Кущ з керівництвом університету. Ректор УМСФ Дмитро Бочаров та перший проректор, голова Вченої ради Віктор Ченцов подякували Національній спілці журналістів України за плідну співпрацю, сприяння творчій активності студентів, їх професійній підготовці, підтримку нових освітніх ініціатив УМСФ.