Університет митної справи та фінансів постійно піклується про працевлаштування своїх випускників.

Університет митної справи та фінансів постійно піклується про працевлаштування своїх випускників.

Відповідно до Графіка проведення кафедрами факультету інноваційних технологій співбесід зі стейкхолдерами 31 липня 2023 року відбулася зустріч студентів спеціальності 275 "Транспортні технології" з потенційними роботодавцями. 

До співбесіди залучилися представники транспортно-логістичних компаній, які тривалий час плідно співпрацюють із кафедрою транспортних технологій та міжнародної логістики: керівник організації ТОВ "ФОРТУНА ПЛЮС" Недолужко Дмитро Валерійович і засновник транспортно-логістичної компанії "ПРАЙД" Косоногов Олексій Олександрович.

Необхідно зазначити, що на цих підприємствах студенти регулярно проходять переддипломну практику. Вони мають можливість ознайомитися з тонкощами роботи логіста, а найбільш старанних запрошують на роботу після закінчення навчання. За роки співпраці зі стейкхолдерами значна кількість випускників уже влаштувалася на роботу в названі організації, а за результатами співбесіди ще три особи виявили бажання працювати в компаніях  ТОВ "ФОРТУНА ПЛЮС" та "ПРАЙД".

Під час проведення співбесіди зі студентами Недолужко Д.В. та Косоногов О.О. наголосили на необхідності оволодіння знаннями та уміннями, які знадобляться в роботі логіста, а також на особливостях функціонування транспортної логістики в умовах війни. Вони зазначили, що під час розрахунку маршрутів доставки враховуються такі фактори: габарити, вантажопідйомність, тип автомобіля, тип замовлених товарів, їхня вага, габаритні розміри, тимчасові обмеження з доставки товару, категорія доріг, напрямок руху, розмітка, обмеження швидкості. Крім того, звернули увагу, що критерієм ефективності перевізного процесу є максимальне завантаження транспортних одиниць та мінімальна відстань маршрутів. 

Студенти взяли активну участь у дискусії, ставили цікаві запитання та доповнювали доповіді своїми коментарями.