Університет митної справи та фінансів підписав Меморандум з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України

29 червня поточного року Університет митної справи та фінансів (далі -УМСФ) підписав Меморандум з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП України).

На церемонії підписання Голова Наглядової ради УМСФ Анатолій Вікторович Макаренко підкреслив важливість події для нашого ЗВО, адже основними завданнями АсМАП є сприяння учасникам Асоціації у здійсненні перевезень вантажів і пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні; забезпечення функціонування та дотримання положень Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП (конвенція МДП 1975 року) в Україні; гарантування сплати в державний бюджет митних зборів та платежів за товари, що перевозяться під митним контролем, у  випадку їх недоставки до митниці призначення; забезпечення інформування учасників Асоціації з актуальних питань, що стосуються міжнародних автомобільних перевезень тощо.

Меморандум підписали Балін Володимир Анатолійович, віцепрезидент АсМАП України та Ченцов Віктор Васильович, Голова вченої ради УМСФ.

Меморандум передбачає співпрацю між сторонами з метою здійснення підготовки та підвищення кваліфікації фахівців УМСФ та здійснення наукової і науково-дослідної діяльності для потреб АсМАП України. Зокрема, передбачається здійснення керівництва та організація проходження практик здобувачів вищої освіти в університеті на базі Асоціації. Також на базі Університету  в рамках співробітництва планується проведення науково-практичних конференцій, семінарів, тренінгів тощо.