6 червня – День журналіста України

В Україні триває війна. Триває на всіх фронтах, серед яких не менш важливим за той самий основний, гарячий фронт є фронт інформаційний.

Вкладаючи у поняття «воєнна журналістика» широкий сенс, можна стверджувати, що чи не вся журналістика нашого Придніпровського краю стала зараз воєнною. Громади області, в яких чи не щодня лунають сирени повітряної тривоги, які знаходяться під постійними артилерійськими обстрілами ворога, складно назвати тиловими. І кожен, хто виконує сьогодні суспільно важливу журналістську місію, є бійцем інформаційного фронту.

Не випадково традиційно активне співробітництво Університету митної справи та фінансів з журналістами протягом останнього часу стосувалося переважно воєнної тематики. Нашим студентам запам’яталися надзвичайно емоційні зустрічі з військовими журналістами: Сергієм Череватим, Тарасом Гренем, Євгеном Романовим, фотовиставки того ж таки Тараса Греня, Сергія Дівєєва. Щиро дякуємо Вам за Вашу службу, Вашу творчу діяльність! Сподіваємося, що наша з Вами співпраця буде лише розвиватися.

Знаковим був нещодавній візит голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка до УМСФ. Гасло Спілки «Журналісти – важливі!» набуває нині особливої значущості для українського суспільства. Написане власноруч Сергієм Томіленком пером митника минулих часів, воно тепер зберігається й в університетському музеї. Наша співпраця з провідною журналістською організацією України дозволяє залучити студентів університету до надзвичайно важливих проєктів, спрямованих на підтримку медіа та їх працівників. Студенти спеціальності «Журналістика» беруть активну участь у роботі Дніпровського Центру журналістської солідарності НСЖУ, проходять там практику, долучаються до громадських справ Спілки і набувають творчого досвіду, працюючи над серйозними, «дорослими» темами. Дякуємо за ту неоціненну матеріальну допомогу і моральну підтримку, яку Національна спілка журналістів України, за сприяння зарубіжних журналістських організацій, надає нашим студентам.

Дякуємо колективам дніпровських медіа, які попри складні умови воєнної доби, надають можливість студентам УМСФ набувати практичних навичок як під час практик, так і у процесі навчання, публікуватися, реалізовувати власні творчі задуми, розвиватися як фахівцям. Щира подяка усім медійникам, зокрема нашим випускникам-журналістам, за те, що знаходите можливість серед усіх тривожних новин сьогодення розповісти й про наші університетські будні, досягнення, наших гостей.

У День журналіста України колектив Університету митної справи та фінансів бажає усім причетним до журналістської спільноти витривалості та стійкості, міцного здоров’я та пильності і, безперечно, – творчої наснаги. Слава Україні!