ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ВІКТОРА БЕРЕСТЕНКА У ФОРМАТІ ОФЛАЙН НА ТЕМУ "ЛОГІСТИКА: ГЛОБАЛЬНІ ТА ЛОКАЛЬНІ ВИКЛИКИ"

02 червня 2023 о 12.40 (ауд. 222) в Університеті митної справи та фінансів відбулася відкрита лекція Віктора Берестенка, Президента Асоціації міжнародних експедиторів України. На заході були присутні понад 60 осіб, серед яких гості, викладачі та здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» факультету інноваційних технологій.

З вітальним словом виступили Перший проректор УМСФ Віктор Ченцов та декан факультету Максим Корнєєв.

Лектор розглянув практичні аспекти логістики та її особливості в умовах ризиків під час війни. Зокрема, зосередив увагу на таких питаннях, як працює українська логістика під час війни; особливості підписання Україною транспортного безвізу з Євросоюзом; робота портів Великої Одеси; перспективи «Зернової угоди»; наявність бюрократичних процедур з отримання дозволів на перевезення вантажів; шляхи реформування діяльності митних пунктів пропуску; умови спрощення логістичних зв’язків між країнами ЄС та Україною. Лектор підкреслив, що під час війни логістичний фронт має значення не менше ніж військовий.

Лекція була дуже цікавою та корисною, відбулася у легкому та невимушеному форматі. Віктор Берестенко ініціював дискусію, у якій охоче брали активну участь як студенти, так і викладачі та гості заходу.

Заступник декана Олена Вишнікіна та в.о. завідувача кафедри транспортних технологій та міжнародної логістики Альбіна Кузьменко сказали щирі слова подяки Віктору Берестенку та висловили надію на подальшу співпрацю.