Чемпіон і Майстер спорту України

12-14 травня 2023 року студент групи ФК-22-1 спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Силенко Євген прийняв участь у Чемпіонаті України з військово-спортивних багатоборств з дисципліни «Бойове двоборство» який відбувся у м. Київ та був присвячений пам’яті підполковника Головного управління розвідки, Герою України Валерію Чибінєєву.

Підполковник Валерій Чибінєєв – Герой України, почесний громадянин міста Бердянськ, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, відзначений медалями «За поранення» та «15 років сумлінної служби». Валерій Чибінєєв професійний військовий, який віддав життя в боях за Гостомель 3 березня 2022 року.

В змаганнях прийняло участь 570 спортсменів з 18 областей України, віком від 10 до 39 років. За підсумками змагань сформована збірна команда України з військово-спортивних багатоборств, яка в листопаді місяці прийме участь в чемпіонаті світу, який відбудеться в Польщі.

Привітати учасників змагань завітали представник ГУР МО України, заступник міністра молоді та спорту України Віталій Лавров, заступник міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита та чемпіон світу з боксу Олександр Усік.

Наш Євген гідно представив університет на цих змаганнях провівши 6 боїв – отримав 6 перемог. У підсумку став чемпіоном України з всестильного бою та срібним призером із стрільби. Також важливим спортивним досягненням стало виконання нормативу – Майстер спорту України.

Вітаємо Євгена та бажаємо нових спортивних досягнень вже під мирним небом України!