Майстер-клас "Українські фіксери: локальний контекст і глобальні виклики" відвідали студенти-журналісти та викладачі УМСФ

Майстер-клас "Українські фіксери: локальний контекст і глобальні виклики" відвідали студенти-журналісти та викладачі УМСФ. Досвідом роботи із зарубіжними медійниками у ролі фіксера ділився Орест Семотюк - експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, MAXQDA Trainer, кандидат політичних наук, докторант кафедри нових медіа ЛНУ. Як фіксер він працює з 2016 року, а серед його партнерів були такі видання як ZEIT, Spiegel, Volkkraant, Al Jazeera, Weltwoche та Frankfurter Allgemeine.

Нині світові медіа виявляють до України значний рівень уваги, а саме тому послуги фіксерів - людей, які допомагають перш за все зорієнтуватися зарубіжним журналістам в місцевих реаліях, надзвичайно затребувані. Під час майстер-класу обговорювали таки питання, як оцінка ризиків під час поїздки, перебування в зоні бойових дій, цифрова безпека, професійне «занурення в травму» і мінімізація його наслідків.

Майстер-клас відбувся на базі дніпровського Центру журналістської солідарності Національної спілки журналістів України у рамках освітніх програм Інституту демократії імені Пилипа Орлика.