Фіксація та реагування на випадки порушення прав журналістів під час війни

27 жовтня викладачі кафедри журналістики разом зі здобувачами за ОП «Журналістика, реклама та зв’язки з громадськістю» взяли участь у вебінарі «Фіксація та реагування на випадки порушення прав журналістів під час війни», організованому Національною спілкою журналістів України у партнерстві з ініціативою «Трибунал для Путіна».

Спікерами зустрічі виступили: Олександра Романцова, виконавча директорка Центру громадянських свобод і Сергій Мовчан, керівник Департаменту документування воєнних злочинів Української Гельсінської спілки з прав людини. Модерував захід Сергій Томіленко, голова Національної спілки журналістів України.

Під час вебінару обговорювали особливості документування журналістами подій, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду - геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини. Також учасники вебінару отримали відповіді на питання, до яких органів звертатися у випадку полону чи зникнення членів родини, як фіксувати факти пошкодження чи викрадення майна окупантами,  як чином можна отримати допомогу працівниками ЗМІ, що постраждали через воєнну російську агресію.