До Дня української писемності та мови – відкриті заняття з гуманітарних дисциплін

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Установлене воно було в 1997 році Указом Президента на підтримку ініціативи громадських організацій.

За православним же календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – першого історика Київської Русі, письменника, мислителя, ученого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і бере початки писемна українська мова.

А чи знали Ви, що українська мова – одна з найпоширеніших мов на планеті, оскільки за кількістю носіїв посідає, за різними даними, 26 або 32 місце у світі або що «Заповіт» Тараса Шевченка переклали 147 мовами різних народів світу?

Цікаві факти про унікальність української мови, особливості офіційно-ділового стилю сучасної мови, нюанси укладання найпоширеніших документів щодо особового складу та довідково-інформаційних і дізналися студенти першого курсу під час відкритих практичних занять з дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Заняття були проведені викладачами кафедри гуманітарної підготовки, філософії та митної ідентифікації культурних цінностей доценткою Мамчич І. П. та Гапоновою Л. Є. у межах підготовки до Дня української писемності та мови.