БІЗНЕС І ПРАВА ЛЮДИНИ У ПРОГРАМАХ НАВЧАННЯ ЗА ЕКОНОМІЧНИМИ І ЮРИДИЧНИМИ СПЕЦІАЛЬНОСТЯМИ

В рамках проведення щорічного Харківського Міжнародного форуму, що проходив 20-24 вересня 2021 року, відбулося ряд заходів, присвячених обговоренню напрямків імплементації Керівних принципів ООН з бізнесу і прав людини, і того, які дії мають вчинятися на національному рівні для їх реалізації.

У заходах брали участь: Робоча група ООН з бізнесу і прав людини, визнані експерти з Бразилії, Великобританії, Данії, Литви, Нідерландів, Польщі, Португалії, Словенії, США, представники Міжнародної організації праці, Ради Європи, ОБСЄ, Глобального договору ООН та інші міжнародні і регіональні організацій. Долучитися до дискусії на такому високому рівні була запрошена в якості спікерки і доцентка кафедри міжнародного права Адашис Л.І.

Окрема сесія Форуму була присвячена посиленню взаємодії між органами державної влади, суб’єктами господарювання та їх об’єднаннями, науковою і експертною спільнотою з розробки і впровадження кроків, спрямованих на імплементацію Керівних принципів ООН з бізнесу і прав людини в Україні.

В рамках круглого столу «Бізнес і права людини у програмах навчання за економними і юридичними спеціальностями» виступили учасники та експерти з багатьох країн. Вони обговорили роль економічних і юридичних закладів освіти у формуванні знань про відповідальну бізнес поведінку, забезпечення корпоративної поваги до прав людини, а також поділилися досвідом того, як ці питання відображаються в програмах навчання майбутніх економістів і юристів. 

Нажаль, поки що не всі університети приділяють достатньо уваги такому важливому компоненту при формування знань та умінь майбутніх випускників. Отже, приємно було відзначити, що в нашому Університеті митної справи і фінансів, в рамках дисципліни «Права людини в глобалізованому світі», що викладається доценткою Адашис Л.І. для спеціальностей «Міжнародне право» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», розглядається ряд тем, що присвячені питанням бізнесу і прав людини. А активна позиція викладачів нашого Університету щодо формування знань майбутніх фахівців високо оцінена закордонними експертами. 

Сертифікат спікера