КАФЕДРА ПУБЛІЧНОГО ТА ПРИВАТНОГО ПРАВА АКТИВНО СПІВПРАЦЮЄ З ПРАВОЗАХИСНИКАМИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ.

31 жовтня 2022 року доцент кафедри Віктор Філатов прийняв участь у презентації результатів дослідження «Стан правового забезпечення та практики фіксації і надання допомоги у разі пошкодження або знищення житла в умовах збройної агресії з боку РФ», яке було проведено Громадською організацією «Правозахисна група Січ»

 

В рамках дослідження вивчалася практика відшкодування жертвам конфлікту майнової шкоди за знищене або пошкоджене внаслідок бойових дій житло на Дніпропетровщині. Було опрацьовано практику фіксації та документування випадків руйнування або пошкодження житла внаслідок ракетних обстрілів, а також місцеві ініціативи і програми виплати компенсацій мешканцям регіону. Особливий акцент в дослідженні зроблено на аналізі чинного законодавства та законодавчих ініціатив у сфері фіксації та компенсації громадянам майнової шкоди в умовах збройних конфліктів. 

 

За результатами дослідження, представникам територіальних громад запропоновано низку рекомендації практичного характеру, реалізація яких дасть змогу покращити практику відшкодування шкоди за знищене або пошкоджене внаслідок бойових дій житло мешканців Дніпропетровщини.  

 

НАША КОМАНДА - ЦЕ КВАЛІФІКОВАНІ ЮРИСТИ!

 

МИ ЗНАЄМО ЯК ДОПОМОГТИ ДЕРЖАВІ І ЛЮДЯМ В СКЛАДНІ ЧАСИ!