ОНЛАЙН-ТРЕНІНГ З ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ

16 листопада 2022 року органом студентського самоврядування ННІ права та міжнародно-правових відносин, спільно з кафедрою правоохоронної діяльності, проведений онлайн-тренінг з протидії булінгу, для  здобувачів вищої освіти 1 – 3 курсів спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність».

Спікерами заходу виступили студенти 2-го курсу - Крутий Віталій і Сириця Кирило, які презентували доповіді за темами  «Психологічне насильство» та «Булінг».   

В процесі тренінгу його учасникам, на конкретних прикладах, роз’яснені основні аспекти психологічного насильства та булінгу, їх різновиди, та надані рекомендації щодо  запобігання та протидії насильству, з метою формування нетерпимого ставлення до насильницьких моделей поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, усвідомлення домашнього насильства як порушення прав людини.

До відома здобувачів вищої освіти  доведений та прокоментований зміст  Методичних рекомендацій «Запобігання  та протидія насильству»,  розроблених Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством молоді та спорту України (лист МОН України 18.05.2018  № 1/11-5480).

Від науково - педагогічного складу перед учасниками  виступили заступник директора ННІ, доцент Єфімова І.В. і завідувач кафедри правоохоронної діяльності, доцент Варава В.В.

Підводячи підсумки, учасники онлайн-тренінгу – майбутні фахівці з правоохоронної діяльності зробили висновок стосовно того, що  запобігання та протидія насильству у формі булінгу є надзвичайно важливим, соціально значущим і актуальним завданням, вирішення якого носить міждисциплінарний характер.